Annons

Annons

Annons

Oron på Gärdeåsen

Insändare
Nonchalant svar av Ljusdalshem – Brännström ger svar direkt

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läser en artikel i LjP 15/9 om Tony Svensson som bor på Gärdeåsen och som fått nog på alla inbrott, stölder och skadegörelser i källarutrymmena. Att det finns folk som bor i utrymmen och röker både det ena och andra där. Men som alltid när kritik framförs så är svaren från högst ansvarig på Ljusdalshem, Richard Brännström, häpnadsväckande nonchalanta. På gränsen till oförskämda.

Det är märkligt att hyresgästerna, oavsett vad det gäller och oavsett vart det är, aldrig tas på allvar. Att det alltid är någon annans ansvar, att ansvariga skjuter problemen framför sig och aldrig tar till sig av oro och frustration.

Annons

Och apropå nonchalant svar. Brännström säger bland annat, citat: "Det är en polissak, vi kan inte jaga bovarna", slut citat. Nej, det fattar ju vem som helst. Men att förebygga och försvåra för ovälkomna "gäster" måste väl ändå vara Ljusdalshems del i ansvaret. En av de förebyggande insatserna är att ta bort dörrar för att störa de som tidvis bott i utrymmen, enligt Brännström. Man tror knappt det är sant.

Annons

Polisanmäl är rekommendationen från Brännström, ja, det fattar ju också vem som helst. Men han fastnar i detta, stoppar huvudet i sanden och svär sig fri från allt vad ansvar heter. Hyresgästerna på Gärdeåsen betalar hyror och i det ingår att kunna nyttja förråd och tvättstuga. Nu är detta inte möjligt på grund av allt stök i dessa utrymmen. Kompenseras hyresgästerna för detta? Troligen inte. Lösningen blir kanske så småningom att hyresgästerna ska tömma förråd, investera i egna tvättmaskiner och tumlare och dessutom ge sig iväg på bovjakt. Då kanske Brännström blir nöjd.

Ove Hansen Söderberg, hyresgäst hos Ljusdalshem (dock inte på Gärdeåsen)

Bild: Carole Tärnudd, Arkivbild, Desirée Lind

Svar direkt:

Hej Ove!

Jag ger dig här samma information som du fick när vi talades vid i telefon: AB Ljusdalshem ser till att det finns skalskydd (lås) till fastigheten, källaren och tvättstugan. Vi har en trygghets/störningsjour via Securitas som våra hyresgäster kan ringa till på kvällar och nätter. Vi anlitar vaktbolag vid behov som besöker våra fastigheter och källare.

Annons

Vi har en egen fastighetsjour om det är några akuta fel i bostaden eller i fastigheten på kvällar och nätter. Vi deltar aktivt i Brottsförebyggande rådets arbete och genomför regelbundet trygghetsvandringar i våra bostadsområden tillsammans med Hyresgästföreningen.

På senare tid har vi fått hjälp av polisen med en patrullbil vid behov, och kan då med egen personal städa ur källare där vi fått oinbjudna hyresgäster. Men vid pågående brottslig gärning eller om man utsatts för ett brott, så skall man kontakta polisen.

Richard Brännström

VD AB Ljusdalshem

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan