Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Det är inte era ambitioner med vården vi betvivlar – det är förmågan

Jan Lahenkorva (S) replikerar på insändaren Vi tar ansvar för hälso- och sjukvården i Gävleborg, publicerad 18 september.

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Läs även: Vi tar ansvar för hälso- och sjukvården i Gävleborg

Vi socialdemokrater tvivlar inte alls på SD, M, KD och Sjukvårdspartiets ambition och försök att ta ansvar för sjukvården i Gävleborg. Vi har däremot börjat tvivla på förmågan att få något gjort i den här svåra tiden. Passiviteten är påfallande:

Annons

Annons

►Beslut om åtgärder för 100 miljoner kronor ska redovisas på hälso- och sjukvårdsnämndens nästa sammanträde. Problemet är ju att underskotten pekar uppemot 700 miljoner.

►Det finns en plan för att minska kostnaderna för hyrpersonal. Problemet är att kostnaderna fortsätter att öka.

►Det finns beslut att utreda primärvårdens kostnader. Problemet är att den utredningen ännu inte ens har påbörjats. Ingen vet därför om det går att spara pengar på primärvården.

►Det finns förslag om 50 kronor högre patientavgifter, vilket beräknas ge 11 miljoner kronor i ökade intäkter.

Vidare pratar SD, M, KD och Sjukvårdspartiet om vad man kallar ”strukturella underskott” utan att redovisa vilka brister man ser i sjukvårdsstrukturen och hur man tänker ta i tu med dessa påstådda brister. Kort sagt: Vad planerar man för att ta bort?

Jan Lahenkorva (S), andre vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden.

Bild: Arkivbild

Det fattas åtgärder för 600 miljoner kronor och det enda besked Jennie Forsblom (KD), Ann-Charlotte Granath (M), Lena Emanuelsson (SD) och Ingrid Jonsson, Sjukvårdspartiet, lämnar är ”Vi tar ansvar”. Men ord hjälper föga. Det är handling som krävs!

Jan Lahenkorva (S), andre vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan