Annons

Annons

Annons

Insändare
Synd om dagens lokalpolitiker

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är väldigt synd om dagens lokalpolitiker – spontant tycker jag faktiskt det oavsett färg och block. Men det måste vara extra jobbigt att företräda regeringspartierna runt om i landet just nu. Rosenbad sätter målen och oavsett lokala politikers åsikt så måste de genomföra politiken i sin kommun.

Öppningstalet den 12 september för riksdagens start blev nästan en parodi på hur snabbt historia glöms bort (av politiker vill säga). Ulf Kristersson (M) pratade om det långsiktiga såväl som de kortsiktiga målen och åtgärderna nu äntligen kunde börja med honom som statsminister.

Statsminister Ulf Kristersson (M) talar vid Riksmötets öppnande i riksdagens kammare.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Låt oss rekapitulera åren…

Annons

2006–2014 styrdes landet av Fredrik Reinfeldt (M) och i den regering fanns även Ulf Kristersson.

Ulf Kristersson nu påhejad (eller snarare piskad) av Jimmy Åkesson (SD) att framhålla att invandringen är största anledningen till att Sverige har hög kriminalitet, gör han inte det riskerar han SD:s vrede och inte minst kan SD rösta ner förslag som inte passar dem.

Fredrik Reinfeldt (M) ledde landet när invandringen var som högst och man undrar varför Ulf Kristersson inte sade något då?

Under Alliansens år 2006-2104 exploderade privatiseringen av allt möjligt, men i talet den 12 september pratar Ulf Kristersson om att staten måste ta tillbaka kontrollen.

Lite ”roligare” saker…

Jag väntar med spänning på det rejält sänkta priset på bensin och diesel och vem minns inte Ebba Buschs (KD) snärtiga video före valet ”tänk på mig nästa gång ni tankar”? Ebba Busch utlovade 9 kronor ner på diesel och 5 kronor på bensin vid pump.

Nu på senaste pressträffen var det betydligt luddigare, mycket osäkerhet menade man. Priserna låg ungefär som nu (runt 25 kronor för diesel) och efter nyår ser jag gärna 16 kronor vid pumpen som utlovats.

Hur var det nu med lokalpolitikerna?

Ja, de stackarna måste ta fram skämskudden ganska tätt när de försöker göra ett vettigt jobb av ”stollarna” i Rosenbads politik och krumbukter.

Annons

Slutligen tycker jag kungen fick till en riktigt bra formulering på öppnandet av riksdagen, han sade något i stil med: "Sverige har gått igenom kriser flera gånger förut, men tillsammans har vi alltid klarat det".

Jag kan inte låta bli och tro att det faktiskt var menat att ta ner Ulf Kristersson på jorden eftersom han mer eller mindre menade att nu äntligen har Sverige en regering som kan ta i tu med saker.

Sverige är ett fantastiskt land och jag håller med kungen om att tillsammans kommer Sveriges befolkning klara både nuvarande och kommande problem.

En obotlig optimist

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan