Annons

Annons

Annons

Gävleborgs län

Insändare
Sluta vela om de ökade väntetiderna på ambulans

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Under sommaren kunde länsinvånarna läsa i tidningarna att deras väntetider för ambulansen ökat. Ambulanschefen kunde inte förklara varför så skett.

Med anledning av de uteblivna svaren krävde vi socialdemokrater på hälso- och sjukvårdsnämndens senaste sammanträde, att orsaken till de ökade väntetiderna måste analyseras och redovisas samt att åtgärder vidtas så att väntetiderna till ambulans åter kan kortas till vad de tidigare var.

Annons

Annons

Jan Lahenkorva (S), andre vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden.

Bild: Arkivbild

Beslutet från samstyret SD, M, KD och Sjukvårdspartiet blev att vårt förslag ska hanteras senare, när man hinner med. Än så länge planerar samstyret inte att ta upp frågan på nästa sammanträde. När jag kräver att få veta varför en så viktig fråga som ökade väntetider inom ambulansen inta får plats på dagordningen, är svaret att man inte hunnit med.

Är inte ambulansens ökade väntetider en viktig fråga för SD, M, KD och Sjukvårdspartiet? Det är det för länsinvånarna, och det är det för socialdemokraterna. Trots behov av åtgärder för att komma till rätta med de skenande underskotten måste kortare väntetider för ambulansen prioriteras.

Varför velar hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Jennie Forsblom (KD)? Den återkommande passiviteten och oförmågan att fatta beslut i viktiga frågor inger oro i en för sjukvården allt tuffare tid. Den politiska handlingsförlamningen kring ambulansfrågan måste brytas.

Jan Lahenkorva (S), andre vice ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan