Annons

Annons

Annons

Edsbyn

Christer fyndade två av Sveriges dyraste serietidningar – på en auktion i Edsbyn

Gävlebon Christer Åberg gjorde fyndet som alla serietidningssamlare drömmer om i somras på en auktion i Edsbyn. I en låda där hittade han nummer två och fyra av Kalle Anka och c:o från 1948 som är två av de dyraste serietidningarna som har givits ut i Sverige någonsin.

Christer Åberg med de heliga graalerna han hittade. Själv samlar han på Kalle Anka och c:o, 91:an, Lilla Fridolf, Blondie, Fantomen, Buster (bara 1967-1972), Svenska Mad och Tintin-album. Men absolut ingenting utgivet efter 1979 med något enstaka undantag.

Bild: Nils Palmeby

Annons

En dag i juli bestämde sig Gävlebon Christer Åberg och sambon Nina för att ta en tripp till en gårdsauktion i Edsbyn. De kom fram vid 09-snåret och en halvtimme senare tilläts besökarna kolla i genom utbudet under 90 minuter Det var då han fastnade vid en banankartong med allt möjligt i, men framför allt serietidningar som han samlar på sedan fem år. Tyngdpunkten låg på 60-talstidningar men också mitt i, helt oskyddat förstås, nummer fyra av Kalle Anka och c:o från 1948. Inte vilken tidning som helst bland totalen av omkring 150 stycken.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan