Annons

Annons

Annons

Insändare
Långt mellan ord och handling – skola kommer före hall

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Hur länge har vi pratat om allt vi ska göra för ungdomar i Ljusdal?

Det är lätt att säga att fysiska aktiviteter höjer resultaten bland skoleleverna, men det är en långsiktig resultathöjning. Hallbygget löser inte de akuta behoven och det löser inte de slitna lokalerna, frustrerade lärare, otillräckligt stöd till elever i form av både material och personal. Det löser inte elevers diagnoser. Kort sagt så löser det inte speciellt mycket den första tiden.

Annons

Annons

Nej, här behövs det sättas in direkta lösningar och stöd.

Hallbygget löser inte de akuta behoven i skolan.

Bild: Jenny Lundberg

Om vi vuxna skulle arbeta under samma premisser så hade vi antagligen sökt annat jobb, kontaktat facket eller demonstrerat. Men det är vi vuxna. Och om vi skulle göra så men inte stå upp för våra skolelever och se till att dom får de förutsättningar som behövs för att klara skolan och att få bättre resultat, vem ska då mata oss på äldreboendet, hålla oss i handen när demensen gör oss oroliga? Det är vad som är framtid, och om vi ska sträva dit där vi har en skola som fungerar och elever som trivs och utvecklas så måste vi vårda vår nutid.

Först skola – sen hall.

All aktivitet är bra, även den mentala aktiviteten, så självklart ska vi ordna så att vi får fler aktiva här i kommunen. Det främjar mentala förmågor och ökar den fysiska hälsan. En friskare kommun får en bättre ekonomi på sikt. Kommunens kostnad för sjukfrånvaro minskar.

Hur många gånger ska jag behöva tjata om att vi behöver lägga pengarna direkt på skolan så att lokaler blir studievänliga (invändig miljö inklusive ventilation och brandsäkert).

Annons

Styrelsen Vänsterpartiet i Ljusdal, Kiki Furstedt ordförande

Styrelsen Vänsterpartiet i Ljusdal, Kiki Furstedt ordförande.

Bild: Elisabet Greek

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan