Annons

Annons

Annons

Kärnkraft i Ljusdal

Insändare
Atomkraft i Ljusdal – nej tack!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det nya styret med moderaterna i ledningen, tillsammans med Sverigedemokraterna och Ljusdalsbygdens parti som stödpartier, vill visa handlingskraft. Det vi har lärt oss under hösten är att gänget är motståndare till fossilfri och förnyelsebar el genom att kraftfullt avslå vindkraftsetableringen i Ramsjöbygden.

Centerpartiet i Ljusdal står inte på samma sida i energipolitiken som sina borgerliga kompisar, skriver Jonas Rask-Samuelsson och Anna-Karin Zachrisson.

Annons

Annons

Härom veckan blev många av oss igen rejält förvånade över Pernilla Färlins positiva uttalande om kärnkraft i Ljusdal. Vi är därför särskilt glada att hon under kommunfullmäktige på en direkt fråga från Centerpartiet tydligt klargjorde att hon verkligen inte tänker jobba aktivt för att det etableras kärnkraft i vår kommun.

Det är bra, för det finns mer brådskande uppdrag för vår kommunledning att ta itu med. I vår kommun pågår just nu flera spännande projekt och initiativ kring förnyelsebar energi. Ett kring biogas av en privat företagare, en storskalig satsning på solceller från Ljusdalshem samt redan nämnda vindkraft där projekten är flera och i olika stadier. Fossilfri och förnyelsebar elproduktion är en av nycklarna för att rädda vårt skadade klimat, anser vi i Centerpartiet.

Elpriset är supertufft för många hushåll och Ulf Kristerssons och Ebba Buschs kaxiga elstödslöften håller tunt. Att i detta läge avslå utbyggnad av vindkraft i vår kommun och därmed omöjliggöra chansen till tillväxt i Ramsjöbygden anser Centerpartiet vara helt fel.

Vi känner inte längre igen våra borgerliga kompisar här i Ljusdals kommun. Att säga nej till möjlig tillväxt och jobbskapande genom vindkraften, att önska etablering av kärnkraftverk i kommunen och att samarbeta med SD och LB är sannerligen borgerliga förändringar Centerpartiet inte deltar i.

Annons

Vi behöver stötta dessa lokala satsningar för tillväxt och förnyelsebar energi, det är Ljusdals utmaningar här och nu för mer el behövs.

Annons

Jonas Rask-Samuelsson (C) gruppledare, Anna-Karin Zachrisson (C) ledamot kommunstyrelsen

Läs även: Pernilla Färlin (M) säger ja till kärnkraftsreaktor i Ljusdal

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan