Annons

Annons

Annons

Insändare
Ingen toa för rullstolsburna i Los

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

För ett dussintal år sedan renoverades Nickelvallens samlingslokal, servering och kök, helt och hållet med ideella insatser av medlemmar i Loos Idrottsförening. En utbyggnad gav dessutom utrymme för en enklare scen och en ny garderob gjorde samlingslokalen mer tillgänglig än tidigare.

Renoveringen bekostades till allra största delen av Loos IF.

Nickelvallen i Los. Loos IF. Fotograf: Moa Fredholm

Annons

Annons

Föreningens medlemmar berömdes av en grupp av kommunens politiker, som fick möjlighet att ha ett sammanträde i den nyrenoverade lokalen.

Politikerna var så imponerade, att de på stående fot utnämnde Nickelvallen till kommundelens nya officiella samlingslokal!

Undertecknad påpekade då att en toalett med ramp måste ordnas för rullstolsburna och handikappade besökare. Utrymme för en sådan toalett finns i det utrymme där den gamla tidens urinränna är monterad.

Fortfarande 10-12 år efter den renovering som gästande politiker berömde, finns ingen handikapptoalett!

PS: Tack till signaturen "Fattig riddare", som på insändarplats så klarsynt påpekade att isrinken vid skolan i Los för andra året i rad inte är spolad eller snöröjd. Bygdens lokala politiker tiger, men är uppenbarligen beredda att rösta ja till att bygga idrottshallar i Ljusdal för enorma belopp, avsedda för både vinteridrott och sommaridrott.

Gunnar Högberg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan