Annons

Annons

Annons

Los

Insändare
Vem bryr sig om hur det ser ut i Los?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det är bra tankar där, Henrik Estander, att vaktmästaren ska avlasta personalen på Los skola.

Det märkliga är att just så var det innan kommunen gick ihop med Ljusdalshem. Då var det en vaktmästartjänst på skolan och barnstugan, och en tjänst på Furugården. Men sedan så blev det helt plötsligt bara en tjänst och han ska ha hand om både Furugården, skolan och Los barnstuga!

Annons

Bild: Albert Qvinnström, Arkivbild, Hanna Engman

Annons

Och vaktmästaren har tydligen fått order uppifrån att bara göra det nödvändigaste. Han får till exempel inte hjälpa hemtjänsten att skotta fram bilarna innan innan de ska iväg.

Sedan kan man ju reflektera över att kommunen har tre heltidsanställda på Stenegård i Järvsö som fixar och gör fint ute, men på till exempel Furugården spelar det tydligen mindre roll hur det ser ut. Där har ingen rensat och snyggat till på flera år.

Varken kommunen eller Ljusdalshem verkar kunna göra nånting numera utan att få bidrag för arbetskraften. De åker sex mil från Ljusdal upp till Los för att klippa gräsmattorna, istället för att anställa sommarjobbande ungdomar som rensar och klipper gräs i Los på heltid.

Det märks att kommunen koncentrerar sina resurser på en ort (Järvsö, Stenegård). Där det ska vara tipptopp ifall kungen skulle råka komma förbi på en kopp kaffe. De andra anläggningarna är det inte så noga med!

Erik Friberg

Läs även (7/3): Här är Estanders besked efter rundtur i skolorna

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan