Annons

Annons

Annons

Skolsituationen i Ljusdal

Insändare
Någon måste ta ansvar för en skola på fallrepet!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ledarskribenten Lilian Sjölund skriver i Ljusdals-Posten om en skola på fallrepet och efterlyser en kriskommission. Vem bär ansvaret för denna utveckling? Det är naturligtvis skolpolitikerna i Ljusdal.

Politikerna måste ta sitt ansvar för utvecklingen i skolan, tycker Bodil Eriksson.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Annons

Annons

Det är de som bär det yttersta ansvaret för denna mycket negativa utveckling. En utveckling som har tillåtits få fortgå i många år. De senaste åtta åren har ordförandeskapet för utbildningsnämnden innehafts av Moderaterna och Socialdemokraterna. Politikerna har försökt med olika projekt, där våra elever blivit försökskaniner i det ena misslyckade projektet efter det andra. De enda som tjänat på dessa projekt, är de bolag som sålt in sina produkter, till en skolledning som inte varit kompententa nog att se igenom de självklara "floskler" från diverse vältaliga konsulter.

Vi ska inte "leta syndabockar" är ett uttryck som våra folkvalda politiker älskar, det betyder i klartext att ingen tar ansvar. Politikerna som bär ansvaret för detta totala misslyckande, vill nu satsa på att bygga två nya idrottshallar och tror på fullaste allvar att dessa hallar ska göra att resultaten i skolorna höjs och även att det ska minska ungdomskriminaliteten. Dessa hallar ska byggas och ägas samt driftas av Ljusdals kommun och kommer att ta stora resurser i anspråk. Resurser som istället borde tillföras skolan.

Jag sätter nu min tilltro till revisionen, som jag förutsätter inte beviljar utbildningsnämndens politiker ansvarsfrihet. Revisionen ska inte bara granska att budgeten hålls, utan även granska måluppfyllelsen och denna talar sitt tydliga språk. Glöm aldrig bort att det är våra barn och ungdomar som är de stora förlorarna! Någon måste ta sitt ansvar!

Annons

Annons

Bodil Eriksson

Läs även (Lilian Sjölunds ledare 2/3): Ljusdals skola på fallrepet – tillsätt en kriskommission!

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan