Annons

Annons

Annons

Los

Insändare
Sportlov i Los – men ingen is som barnen kan åka på

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu är det sportlov i våra trakter. I Los har vi en isrink som byggdes för några år sen, men sen dess har det varit lite si och så med skottningen av den. Denna säsong har den inte skottats alls, och nu är det väl för sent att spola upp den innan våren kommer? Samma sak förra året.

Om man inte kan få vaktmästaren att sköta det jobb som alltid har legat på skolans vaktmästare, vem ska då göra det?

Annons

Man kan inte räkna med att isrinken ska underhållas ideellt.

Vi betalar lika hög procent i skatt som man gör i Ljusdal, varför ska då våra anläggningar inte underhållas som de gör i Ljusdal?

Arkivbild. Vems ansvar är det att se till att isrinken går att använda?

Bild: Jakob Sköld

Vi tror att 20 000 kronor skulle räcka i budget om man tar ett externt företag att skotta och spola. Nu kanske man inte tycker sig ha råd med detta? Då har jag några förslag:

Annons

1. Marit Holmstrand vände sig till kommunens ekonomichef Eric Carlsson när man skulle projektera Älvhallarna och frågade ”Har du någon sådan här börs?” (Ett steg närmare bandyhall i Ljusdal – politikerna säger ja, Ljusdals-Posten den 8 september 2022). Ta lite av pengarna från projekteringen av ”Älvhallarna” 4,2 miljoner hittills. Det blir visserligen ”bara” 4,18 miljoner kvar, men då kanske vi i utbyarna också kan låta barnen få åka lite skridskor lokalt. Kanske finns det en liten, liten börs till Los också?

2. Har man inte har råd eller ledningsegenskaper nog att organisera så att en isrink blir skottad i Los, ska man då verkligen ge sig på att bygga ”Älvhallarna” för 150 miljoner? Projekteringspengarna för dessa kunde gå till oss i utbyarna? Det är ju faktiskt här det byggs vindkraftsindustri för miljardbelopp, men inget av skattepengarna hamnar åter här av någon anledning.

Annons

Vi skulle kunna göra storverk om vi fick några miljoner. Kanske några av de hundratals personer som jobbar i parkerna skulle vilja stanna efter uppbyggnaden är färdig om deras barn kan ha lite fritidsaktiviteter, istället för att pulsa i snö upp till näsan?

3. Kommunchef Nicklas Bremefors som ju är ytterst ansvarig läser jag har en årslön på 1 166 800 kr, så kanske goa direktören skulle kunna ordna fram 20 000 kronor från nån ”börs” på kommunen eller varför inte sponsra oss?

Fattiga riddare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan