Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Läsartext
Orgelläger i Ljusdals kyrka

Detta är en läsartext.

I helgen som gick var det orgelläger med ungdomar från hela Uppsala stift i Ljusdals kyrka. Här fanns det möjlighet att få undervisning och att spela på kyrkans tre olika orglar.

Ljusdals kyrka är helt unik i hela stiftet, inte ens i Uppsala domkyrka finns så goda möjligheter för orgelmusik som i Ljusdals kyrka, enligt stiftskonsulent för musik Mats Stenlund.

Annons

Här finns tre helt olika instrument som passar för olika slags musik – och alla tre kom till stor användning under helgen då det spelades från tidig morgon till midnatt.

Annons

En konsert med kursens lärare visade på alla de klanger som instrumenten kan erbjuda och på söndagens gudstjänst var det dags för eleverna att sina färdigheter.

Det var verkligen imponerande att höra ungdomarna spela psalmer och musikstycken och även vanliga kyrkobesökare inspirerades – aldrig tidigare har psalmsången ljudit så kraftfull.

Anneli Aspengren Sköld

Läs även (21/2) TV: Nya arrangemang av gamla favoritpsalmer

I helgen som gick var det orgelläger med ungdomar från hela Uppsala stift i Ljusdals kyrka. Bilden är från ett reportage nyligen där LjP berättade om psalmprojektet som Anneli Aspengren Sköld (till vänster) har tillsammans med Lo Bringeland.

Bild: Christer Nilsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan