Annons

Annons

Annons

Järvsö

Läsartext
Månadscafé på Lörstrands Bygdegård på alla hjärtans dag

Detta är en läsartext.

På alla hjärtans Dag, en solig tövädersdag med fågelsång ute i naturen, samlades vi till vårt musikcafé i Bygdegården.

Ordförande Roger Sannefur hälsade Maud Pripp från Sandvik, vår underhållare och alla besökare varmt välkomna. Caféet bjuder först på musikunderhållning, sedan fika och lite snack med bordsgrannarna. Och dagen avslutas med mer musik och sång.

Maud Pripp gav oss musik och sång.

Bild: Kurt Johansson

Maud bjöd på en fin blandning av visor till eget gitarrkomp. Hon berättade lite om sitt ursprung med sin far som var uppväxt i Sörby, ganska nära Lörstrand. Han kom i sitt jobb till Sandvik ovanför Tallåsen. Där bodde hon som skulle bli Mauds mor. Ja, ni kan nog räkna ut händelseutvecklingen!

Annons

Annons

Hon inledde med visan om vår landskapsblomma, "Linblomman", av Kjell-Åke "Körven" Eriksson. Sen följde många vackra visor som "Jag väntar vid min mila" av Dan Andersson, Evert Taubes "Elin dansar", "Ser du månen i kväll" av Tomas Stenström och Taubes "Inbjudan till Bohuslän".

Allsång utbröt då och då. Publiken var så delaktig i de flesta visorna att stämningen var hög.

Sedan blev det paus med kaffe med matiga smörgåsar och kakor, både hjärt- formade (dagen till ära) och fyrkantiga. Tack till köket; det smakade så bra! Ett stilla sorl hördes kring borden av nöjda besökare.

Efter det att vi fikat och "tjötat" ett tag återupptog Maud sitt musicerande med bland annat "Ljuvliga ungdom", "Bojäntans aftonvisa", "Ljus och värme" och "I vår lilla båt".

Det blev också flera allsångsnummer som "Alla fåglar kommit ren", "Svarte Rudolf", "Bättre och bättre", "Ju mer vi är tillsammans" och "När det våras ibland bergen". I den sista hjälpte publiken till med diverse olika melodier till samma text!

Sången "Jag ska gå genom tysta skyar" blev avslutningen på en jättetrevlig eftermiddag. Vi var rörande överens om att göra detta många gånger framöver.

Roger tackade så alla för det fina deltagandet. Maud Pripp och kökspersonalen fick stora välförtjänta applåder för sina insatser.

Annons

Han påminde om de närmast kommande aktiviteterna: PRO-vetarna i Borr-gården 7/3 kl 13. Han hoppades då på en stor Järvsö-publik som ska heja fram vårt lag. Vårt årsmöte går av stapeln 14/3 kl 14. Då får vi också information av banken om bedrägerier. Väl mött på dessa aktiviteter!

Text: Aina Bäckström

Foto: Kurt Johansson

Alla hjärtans dag-firande i Lörstrand med massor av underhållning.

Bild: Kurt Johansson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan