AnnonsXL-Bygg

Ny läktare eller bättre omklädningsrum - vad behöver er förening?

Hans Fahlén, som även i år följer med XL-Bygg på överraskningsturné runt om i landet.

Nominera din förening här – steg för steg-guide

Sedan starten 2019 har XL-Hjälpen förverkligat drömprojekt över hela Sverige. Har ni ett projekt som ni behöver hjälp med? Nu är det hög tid att nominera till årets byggdröm. – Det är fantastiskt att XL-Hjälpen finns – och jag rekommenderar alla ideella föreningar och organisationer att nominera, säger Hans Fahlén, som även i år följer med XL-Bygg på överraskningsturné runt om i landet.

Genom åren har tusentals föreningar och organisationer nominerats för XL-Hjälpen och över 30 olika drömprojekt har förverkligats. Genom åren har det byggts allt från läktare och skateboardramper, till en sjöstation och funktionsanpassning av ett klubbhus.

Det är fantastiskt hur uppskattat detta är bland föreningarna och det sprider en sådan glädje.

Nu är det dags att nominera för femte upplagan av XL-Hjälpen – och precis som ifjol är det tv-profilen Hans Fahlén som tillsammans med XL-Bygg reser land och rike runt för att överraska eldsjälar och medlemmar.

– Det är fantastiskt hur uppskattat detta är bland föreningarna och det sprider en sådan glädje. Jag skulle rekommendera alla att nominera – chansen är att XL-Hjälpen kommer och hjälper till, säger Hans Fahlén.

Läs mer och nominera här

Inbäddat innehåll

Go stämning i föreningslivet

XL-Hjälpen möjliggör byggprojekt som föreningar och organisationer drömmer om, men inte har möjlighet att genomföra själva.

Varje år får ideella föreningar och organisationer nominera bidrag till XL-Hjälpen varav ett antal byggprojekt väljs ut.

Nominera din förening här - så går det till

– Om vi kan hjälpa en förening att genomföra ett sådant här projekt betyder det mycket för så många. Det gör att fler kan få möjlighet att känna samhörigheten och ta del av gemenskapen och den goa stämningen som finns ute i föreningslivet, säger Maria Mellström, projektledare för XL-Hjälpen.

Brålanda IF fick tack vare XL-Hjälpen en ny läktare, som var klar precis till matchen mot svenska mästarna.

Kravet är att det endast är tillgängligt för ideella föreningar och organisationer och ej för privata projekt. Det kan vara nästan vad som helst, det viktiga är att det är något som är till glädje och nytta för många, är inkluderande och gärna främjar rörelse och natur.

En förutsättning är att det finns ett tillstånd från tomtägaren för bygget och att projektet får bygglov av kommunen om så krävs.

– Alla har chans att förvandla sin önskan till färdigt bygge. Jag ser verkligen fram emot årets alla projekt och alla möten med glada föreningsmänniskor, säger Hans Fahlén.

Passa på och nominera nu så att ni inte missar chansen – nomineringstiden slutar 31 januari. Klicka här för att nominera!

Tack var XL-Hjälpen och den nya påstigningsrampen hos Fagersta Ryttarklubb kan nu ännu fler sitta upp på  hästryggen.

Tack var XL-Hjälpen och den nya påstigningsrampen hos Fagersta Ryttarklubb kan nu ännu fler sitta upp på  hästryggen.

Fakta

Så funkar XL-Hjälpen

Till XL-Hjälpen kan ideella föreningar och organisationer nominera ett drömprojekt de inte har möjlighet att klara på egen hand. I samarbete med ortens XL-Bygghandlare, starka leverantörer och lokala proffsbyggare kan XL-Hjälpen förverkliga föreningars byggdrömmar. För att kunna bli utvalt ska projektet vara till glädje och nytta för många, vara inkluderande och främja rörelse eller natur. Alla förslag utvärderas av en jury.

Vi som står bakom XL-Hjälpen är XL-BYGG som är en kedja bestående av 100 fristående bygghandlare över hela Sverige.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Ljusdals-Postens redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Till toppen av sidan