Annons

Annons

Annons

Unga LjP

Frida, 16, vill veta om vi klarar klimatet

Sedan drygt ett år tillbaka har Ljusdals-Posten sin Ung-redaktion. Nu presenterar vi skribenterna lite mer på djupet.

Alla i Unga LjP har intervjuat varandra, här har vår Ung-reporter Zein Ayrouta intervjuat Frida Bergek Flinkfelt.

Frida B Flinkfelt går hotell och turismprogrammet på Järvsögymnasiet. Foto: Zein Ayrouta

Annons

Frida Bergek Flinkfelt är 16 år gammal och går i hotell och turismprogrammet på Järvsögymnasiet. Hon bor i Järvsö med sin mamma och en lillasyster och en katt, men har även en bonuspappa och två äldre systrar.

Hon berättar att hon inte har en favoritbok för att hon inte läser ofta, men en bok som hon tycker om är Harry Potter. Hennes favoritserie är Grey’s Anatomy. Frida kan spela fiol och hon har gjort det sedan hon var nio år gammal.

Annons

Annons

Frida började i Ung-redaktionen när hon gick i nian. Det började med att de hade ett projekt där de skrev reportage i samband med svenskan i skolan, som Ljusdals-Posten var inblandad i. Där blev hennes text läst av en som jobbar på tidningen och hon blev tillfrågad om att vara med i Unga-redaktionen. Eftersom hon tycker om att skriva, tackade hon ja till erbjudandet.

Det händer att Frida byter hårfärg.

Bild: Christer Nilsson

Frida tycker att kriminalserier är väldigt spännande, därför hade hon velat intervjua en brottsling för att veta hur de tänker. Hon skulle också vilja veta hur det ser ut i framtiden och hur världen ser ut om 50 år.

– Har vi lyckats rädda världen och hur ser klimatet ut då?, säger Flinkfelt.

En ledig lördag på vintern brukar Frida ta en sovmorgon, åka skidor, hänga med vänner eller familjen och avsluta dagen med en film.

Frida berättar att hon som person är glad, rolig och en bra lyssnare. I framtiden vill hon jobba med det hon pluggar just nu, såsom skidlärare i Åre eller i Järvsö.

Fakta

Frida Bergek Flinkfelt

Ålder: 16 år

Familj: Frida bor med sin mamma och lillasyster.

Favoritbok eller film: Harry Potter

Dold talang: Kan spela fiol.

Zein Ayrouta

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan