Annons

Annons

Annons

Unga LjP

Iben, 16: "Vad hände med treåriga Madeleine?"

Förra våren drog Ljusdals-Postens Ung-redaktion i gång. Nu presenterar vi skribenterna lite mer på djupet.

En av Ung-reportrarna är Iben Strandberg och här intervjuas hon av Minou Estassy Katsaras.

Iben Strandberg är en av tjejerna i Ung-redaktionen.

Bild: Minou Estassy Katsaras

Annons

Ljusdals-Posten är en av få tidningar som har en ung-redaktion. Det är en verksamhet som ger ungdomar en möjlighet att utvecklas och testa på hur det är att jobba som journalist. De får göra intervjuer och skriva artiklar som sedan blir tryckta i papperstidningen och publiceras på Ljusdals-Postens webbsida.

Iben Strandberg, 16, är en av sex tjejer som är med i Ljusdals-Postens Ung-redaktion. I våras skrev hon en krönika som ledde till att hon blev intervjuad av LjP. Iben fick sedan frågan om att gå med i redaktionen som hon gladeligen tackade ja till.

Annons

Annons

Den person som Iben helst skulle ha velat intervjua är den världsberömde Freddie Mercury som var sångare i bandet Queen. Hon vill fråga honom var han fick sin inspiration ifrån?

– Jag vill veta hur han kom på allt, berättar Iben.

Vad hände egentligen Madeleine McCann? Det undrar Iben Strandberg.

Bild: Desirée Lind, Arkivbild

Ibens största fundering är vad som hände med treåriga Madeleine McCann som försvann sommaren 2007. Familjen var på en resa till Portugal när hennes föräldrar lämnade henne och hennes syskon ensam på hotellrummet för att äta. När de kom tillbaka var Madeleine borta. Hon är fortfarande försvunnen och många tror att hon inte längre lever fastän kroppen ännu inte har hittats.

En ledig lördag skulle Iben passa på att vila och ta det lugnt. Att hitta på något med vänner tackar hon inte nej till och en god middag har aldrig suttit fel.

– Helst så sover jag till mitt på dagen, berättar Iben.

Fakta

Iben Strandberg

Ålder: 16 år
Familj: Mamma, pappa, storebror och hund
Favoritfilm: Kill Bill 2
Dold talang: Kan spela gitarr

Minou Estassy Katsaras

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan