Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Nedläggningsiver inom skolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Häromveckan publicerade LjP en artikel om den larmrapport rörande Ljusdals kommuns skolor som tagits fram. Jag kan intet annat säga än att läget inom kommunens skolväsende är milt sagt förvirrat!

En ansvarig tjänsteperson menar, enligt LjP, att förvaltningen fått i uppdrag att jobba för en ”effektivare skola med färre skolenheter”. Detta uppdrag skulle då ha kommit från kommunfullmäktige. Jag tog mig friheten att leta fram det aktuella beslutet: ”Uppdra åt Utbildningsnämnden att genomföra nödvändiga effektiviseringar med fokus på kvaliteten i undervisningen för barn och elever”.

Annons

Annons

Som ni ser nämns antalet skolor över huvud taget, och det är väl ändå rätt logiskt då undervisningen knappast blir bättre om man lägger ner exempelvis Järvsö skola och skjutsar eleverna till Ljusdal – det enda man lyckas med då är att öka kostnaderna för skolskjutsar.

Vad är det med Ljusdals kommun och skolnedläggningar egentligen?

I samma artikel efterlyser utbildningsnämndens ordförande Stina Michelson (S) en bred politisk majoritet. Tja, vad vill hon göra med den som hon inte kunnat göra under de senaste fyra åren?

Låt mig gissa: lägga ner skolor?

Att effektivisera skolan handlar väl rimligen om att få bättre studieresultat för pengarna, inte minska på lokalytor. Jag vet att kunskapsutvecklingen inte gynnas av försämrade förutsättningar avseende lokalförutsättningar, och det borde inte vara en nyhet för någon.

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens parti

Vad är det med Ljusdals kommun och skolnedläggningar egentligen? frågar sig Fredrik Röjd (LB) i en insändare.

Bild: Elisabet Greek, Christer Nilsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan