Annons

Annons

Annons

Unga LjP

Lovisa, 16: "Roligt att få synas i tidningen"

Sedan drygt ett år tillbaka har Ljusdals-Posten sin Ung-redaktion.

Nu presenterar vi skribenterna lite mer på djupet. Först ut är Lovisa Persson, som har intervjuats av Frida B Flinkfelt.

Lovisa Persson delar sin tid mellan Delsbo och Skyte. Foto: Frida B Flinkfelt

Annons

Lovisa Persson hittade till Ljusdals-Postens Ung-redaktion via sin kompis som är med där.

- Jag tycker själv att det är kul att skriva och lockades av att prova journalistyrket, så jag hoppade på, berättar Lovisa Persson.

Lovisa Persson läste kompisens texter i tidningen och tyckte det verkade roligt att få synas i tidningen och bli uppmärksammad för det man skriver.

– Jag tycker att det är ett bra extrajobb och det är skönt att man inte behöver åka någonstans för att kunna utföra jobbet. Det är perfekt för mig som pluggar att kunna jobba hemifrån när jag har tid.

Vem skulle du helst vilja intervjua?

– Det är en svår fråga, jag vet inte riktigt, svarar Lovisa Persson. Det finns många personer som man skulle vilja veta hur deras liv ser ut eller hur de kom till sin position. Men jag tycker det vore intressant att intervjua någon från andra sidan världen för att se hur deras liv skiljer sig från vårt. Det är kul att jämföra kulturer och se andra perspektiv från världen. Kanske någon i samma ålder som lättare kan jämföras med mig, för då har vi samma utgångspunkt.

Annons

Annons

Lovisa Persson uppskattar en god frukost. Foto: Frida B Flinkfelt

Vilken fråga skulle du helst vilja få svar på?

– Om jag skulle fråga någon allvetande skulle jag vilja veta hur livet kom till och varför vissa saker sker, berättar Lovisa Persson. Lite som “Vem kom först, hönan eller ägget?”. Hur började allt?

Vad gör du en ledig lördag?

– En ledig lördag börjar jag ofta med en god frukost med familjen, det är en bra start på dagen, tycker Lovisa Persson. Man hinner inte göra sån lyxig frukost på vardagarna så vi brukar passa på när vi är lediga. Vi prioriterar en god frukost på helgen för att få lite lyx i vardagen.

– På dagarna är jag hemma med familjen eller hänger med vänner. Senare på kvällen är jag förmodligen på dans och dansar järnet hela natten. Antingen folkdans eller modern dans som bugg och foxtrot. Det är mycket dans i mitt liv just nu, det är kul.

Fakta

Lovisa Persson

Ålder: 16 år
Familj: Jag har skilda föräldrar så jag bor med min pappa och bror i Delsbo och med min mamma och bonuspappa i Korskrogen, Skyte. Min bonusmamma bor i Järvsö. Vi har tre katter hos mamma och en hos pappa.
Favoritbok eller film: Jag tycker om många olika. En film jag gillar är ju en klassiker, Dirty Dancing. Den ligger högt upp på listan.
Dold talang: Jag kan göra kalle anka ljud med munnen.

Frida B Flinkfelt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan