Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Läsartext
Miljöpartiets partisekreterare besökte Ljusdal

Miljöpartiet i Ljusdal fick i förra veckan besök av partisekreterare Katrin Wissing och Madelene Håkansson, toppkandidat i regionvalet.

Detta är en läsartext.

Katrin Wissing, partisekreterare MP, pratar politik med Madelene Håkansson med sonen Knut och Kristoffer Kavallin med döttrarna Tyra och Siv.

Annons

Katrin Wissing kommer från Jämtland och har erfarenhet av och goda kunskaper om den glesbygdsproblematik som vi också har i Ljusdals kommun.

Tillsammans med sin familj driver Madelene Håkansson ett småskaligt jordbruk i Ockelbo och arbetar som trafikstrateg. Hon brinner för transportfrågor och vill arbeta politiskt för bättre kollektivtrafiken i hela länet.

Annons

Från lokalavdelningen i Ljusdal deltog Kristoffer Kavallin, László Gönczi och Anna-Karin Cavallin.

Annons

Träffen startade på Rosehills café och vi diskuterade bland annat de höga bensin- och dieselpriserna.

– Vi vet att bilen behövs i glesbygden. Det är inte bilden vi är ute efter, det är utsläppen, konstaterade Katrin Wissing.

Dagen avslutades med en promenad genom Ljusdal och många bra diskussioner med trevliga människor som lyfte behovet av skarpare åtgärder inom såväl miljö som klimat.

Flera hade noterat att det var ”Global overshoot day” dvs dagen då jordens förnybara resurser är slut för året. Resten av året lånar vi resurserna från framtida generationer. Omställningen till ett klimatsmart samhälle brådskar!

Anna-Karin Icka Cavallin, Ljusdal

Vi mötte många trevliga människor som ville diskutera miljö- och klimatfrågor på Den globala ekologiska skuldens dag.

Annons

Annons

Till toppen av sidan