Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Konsulter – nej tack!

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Bild: Linda Mårtensson

Annons

Något de styrande inom Ljusdals kommun har varit duktiga på under de senaste åren är att anlita externa och inte helt billiga konsulter. Det här tycker jag är märkligt ur flera olika aspekter.

Först kan jag konstatera att de olika förvaltningarna har en hel mängd icke helt dåligt avlönade chefer och tjänstemän, men de olika nämnderna har också duktigt arvoderade (läs avlönade) ordföranden och vice ordföranden (så sent som den 30 maj valde kommunfullmäktige till och med att höja de politiska arvodena – trots att undertecknad stretade emot så gott jag kunde). Med bakgrund av att vi har en hel radda av dessa välbetalda, och då får man väl förvänta sig kompetenta, människor på plats borde väl behovet av externa konsulter vara lågt kan jag tycka, eller?

Annons

Annons

Mest förundrad är jag nog ändå över det konsultledda projektet ”En välskött skola” som enligt kommunens egen hemsida fortfarande pågår, även om jag inte hört om nämnda projekt på ett bra tag.

Jag har läst slutdokumentet i fråga och kan stilla konstatera att innehållet i princip är plockat direkt från de statliga styrdokumenten för skolan samt gällande lagstiftning. Med risk för att låta raljant vill jag påstå att en hyfsat insatt individ med hjälp av ett ordbehandlingsprogram, Skolverkets hemsida samt ett ”klipp & klistra”-verktyg med lätthet skulle kunna ta fram ett motsvarande dokument. Hade jag styrt kommunen hade jag krävt pengarna tillbaka!

Fast följer man då detta dokument som tagits fram för dyra pengar och som man skyltar med på kommunens hemsida? Nja, jag är tveksam.

Ett vallöfte jag vill avge är att jag lovar att arbeta för att minimera användandet av dyra konsulter inom denna kommun!

Fredrik Röjd, Ljusdalsbygdens parti

Annons

Annons

Till toppen av sidan