Annons

Annons

Annons

Unga LjP

Kultur på gatan – där gränsen mellan jobb och hobby suddas ut

Sommarjobb kan för många ungdomar kännas som något jobbigt som mest tar upp deras fritid. De flesta vill ju hellre göra något de gillar under sommaren istället för att jobba, men är det möjligt att få göra båda delarna?

Vi intervjuade Chukiat Wikström och Sigge Värn som sommarjobbar som musiker hos Kultur på gatan. Kultur på gatan är ett sommarjobb som erbjuds av studieförbundet Bilda där man får chansen att uppträda med likasinnade och samtidigt göra något man brinner för.

Vad gör man på Kultur på gatan?

– Man kan göra lite allt möjligt inom de estetiska områdena, till exempel dans, teater, musik eller ljudteknik, säger Chukiat Wikström.

Annons

Annons

Sigge Värn och Chukiat Wikström under ett uppträdande på Stenegård, Järvsö.

Bild: Privat

På en vecka övade de in en setlist av låtar de själva valt och därefter begav de sig ut på en turné av uppträdanden runtom i Gävleborg. Chukiat har sedan ett halvår tillbaka övat både sång och piano medan Sigge spelar gitarr sedan ungefär 3 år tillbaka. Tillsammans gjorde de covers på allt från gamla rockklassiker till moderna pop-låtar.

– Det roligaste är att underhålla publiken, säger Sigge Värn.

Varför borde man söka det här som sommarjobb?

Alla som är intresserad av kultur borde söka, oavsett om du är dansare eller tekniker. Att stå på scen och framföra något man tycker om är en upplevelse och något man får mycket erfarenhet från, säger Chukiat Wikström..

Loke Bergström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan