Annons

Annons

Annons

Unga LjP

De laddar för Ljusdals egen champions league

En champions league sätts i gång med hjälp av Ni/Vi sport, LBK, LIF och Fritidsbanken den 8 juli på Gärdeåsens fotbollsplan.

Ljusdals-Postens ung-reporter Zein Ayrouta har intervjuat två av ledarna inför detta.

Fritidsledaren Zhekar Ibrahim, ordförande i föreningen Ni/Vi sport i Ljusdal, berättar att syftet med detta är att göra Ljusdal mer levande men även att utöka aktiviteter och bygga en gemenskap. Han berättar även att han vill göra Ljusdal till en tryggare och roligare plats att bo på, där alla kan känna sig delaktiga.

– Jag brinner för Ljusdal, säger Zhekar Ibrahim.

Annons

Zhekar Ibrahim och Freweyni Tewelde, till höger om Mohamed Ali och Hermon Berihu i bild, är med och arrangerar champions league den 8 juli.

Bild: Privat

Annons

Freweyni Tewelde är 18 år gammal och hon berättar att de som får delta i turneringen är barn och unga mellan 8 och 19 år. De kommer att vara uppdelade i fyra olika åldersgrupper. Hon berättar även att det kommer att finnas fika för alla, men även pris för de vinnande lagen. För de som ej vill vara med kommer det att finnas andra roliga aktiviteter.

– Jag valde att vara med för att utveckla Ljusdal men även för att jag tycker att det är roligt med sport, säger Freweyni Tewelde.

Zhekar Ibrahim och Freweyni Tewelde berättar att de vill tacka Ica Matpunkten, Salladsbaren och Ljusdalshem som valde att sponsra detta. De tipsar alla att anmäla sig i tid innan det är försent. Man kan anmäla sig genom att skanna en QR-kod som kommer att finnas på en affisch uppsatt på olika platser, bland annat vid Gärdeåsens fotbollsplan.

Zein Ayrouta

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan