Annons

Annons

Annons

Annons

Ljusdal

Insändare
Vad händer inom omsorgen?

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Som det ser ut nu så är det svårt att få folk att vilja jobba inom vården, skriver insändarskribenten.

Bild: Rasmus Hammarström

Annons

Ingen lyssnar längre på personalen!

Tack Anna-Lena och Anna som skrev så bra om situationen som råder inom omsorgen. Och tack Bodil som verkligen förstått vår situation!

Annons

Annons

För två år sedan så beslutades det att all nattpersonal som jobbade heltid skulle få förkortad arbetstid, vilket skulle innebära att man skulle jobba 34 timmar i veckan istället för 36 timmar.

Härligt tänkte man då... ett arbetspass mindre tänkte man då att det skulle bli på några veckor. Det kallar vi för "återhämtning".

Detta skulle börja gälla från 1 april i år. Än så länge har inget hänt, förutom att cheferna lagt fram ett förslag att vi nattpersonal ska börja 22.00 istället för 21.30 och sluta 07.00 istället för 07.15. Är det återhämtning det?

Vi har redan jobbat över 30 timmar för mycket hittills, utan någon ersättning! Hur tänker ni egentligen? Nää, gör om och gör rätt! Lyssna på personalen nån gång!

Som det ser ut nu så är det svårt att få folk att vilja jobba inom vården. Så tänk till hur man ska göra för att få detta underbara jobb att bli attraktivt att jobba med igen.

"Trött personal"

Till toppen av sidan